Hitta den rätta balansen med förändringsledning

22 februari 2022 lily_hansen

editorial

I August Blanches fars “Ett resande teatersällskap” från 1848 utbrister teaterdirektör Sjövall vid ett tillfälle, med stor frustration: “Fan skall vara teaterdirektör!” Varpå hans skådespelare Ölander svarar: “Det behövs inte, för det kan nog vara ett litet helvete ändå.”

Alla som drivit, eller driver, ett företag med anställda kan nog känna precis som Sjövall mellan varven. Att vara ledare är ingen dans på rosor och ofta kan det vara både frustrerande, otacksamt och gå fel. Detta oavsett hur väl man vill att allt ska gå för alla.
Framförallt är det ensamt på toppen.

Ta hjälp av experter och gå en utbildning

Även om det är ensamt att vara företagsledare behöver du inte vara ensam. Du kan skaffa en mentor, delägare eller gå en utbildning i förändringsledning så att du inte står ensam med alla svåra beslut. Har du gått för länge med stora problem börjar du snart tappa proportioner och tar ännu fler fel beslut. Då behöver du någon som kan se allting utifrån och hjälpa dig att få perspektiv. Har du kommit tillräckligt mycket fel kan det behövas ett hårt förändringsarbete. Det är svårt att se hur man kan göra detta utan kunskap eller bra stöd.

 

förändringsledning utbildning

 

En utbildning i förändringsledning är det mest effektiva

Företag med stor budget kan anlita en konsult som kommer in och ser över företaget och föreslår förändringar. Dock har de flesta företag ingen sådan budget – framförallt inte om de gått dåligt under en längre tid. Som ledare är man då utelämnad att ordna detta själv. Men det finns ändå kostnadseffektiva sätt att få hjälp. Genom att gå en utbildning i förändringsledning får man gedigen kunskap i hur man jobbar med förändring som ledare. Man får även lärare som följer ens arbete och kommer med konkreta tips och råd i det dagliga arbetet. Bäst är om utbildningen löper under en längre tid.

Fler nyheter

27 september 2023

Vad är digitalisering

22 september 2023

IT-företag i Uppsala