Håll koll på din sjukförsäkring

17 mars 2022 william_eriksson

Att bli sjuk är en del av livet, men det kan vara enklare eller svårare att drabbas av en sjukdom. Ibland kan du få en sjukdom som håller i sig under en lång tid och som kanske även är så pass allvarlig att du blir helt utslagen. Andra gånger kanske du bara blir så pass sjuk att du måste stanna hemma från ditt jobb eller skola, men endast i någon dag eller ett par. Sjukdomsdagarna per år kan också variera från år till år.

Sedan beror det också på hur din situation är när du blir sjuk. Om du har en lägre lön eller höga kostnader, så kan det vara fullkomligt förkrossande att bli sjuk ens en dag eller två. Medan du kan klara dig mycket bra ifall du har en högre lön, är sjuk en kortare tid eller har andra skyddsnät som faller in. Ett sådant skyddsnät heter sjukförsäkring och är ett sätt för dig att kunna hålla uppe din inkomst även ifall du har lägre lön när du blir sjuk. 

 

 

Räddande extrapengar för dig

Även en tusenlapp eller mindre i månaden kan kännas av ifall du plötsligt mister den. Och är du sjuk så kan det ofta innebära att du får ökade kostnader. Kanske har du ett behov av annan kost eller mediciner. Det kan även vara läkarbesök och ökade kostnader för resor till sjukvårdsinrättning. Med en sjukförsäkring kan du rädda en stor del av din inkomst även ifall du blir sjuk, så det är klokt att hålla koll på vad som gäller för dig.

Vissa sjukförsäkringar kan plockas ut även ifall du inte är med i facket och också vid inkomstbortfall för annan arbetstid än heltid. Det finns till och med möjlighet att kunna få utbetalning ifall du har slutat ditt jobb. Så kontrollera vad som gäller för dig inom sjukförsäkringar.  

Fler nyheter

27 september 2023

Vad är digitalisering

22 september 2023

IT-företag i Uppsala