Bästa sättet att synas – ljusskyltar

04 mars 2021 william_eriksson

Vare sig man är ett företag, förening eller liknande så är det viktigt att synas. Med hjälp av ljusskyltar kan man synas på kvällar och nätter, men även synas bättre under dagen. Det är ett sätt att se till att alla som vill hitta till ägaren av skylten gör det. 

Men det är även ett mycket bra sätt att göra reklam för sig. Ett välkänt märke eller en välbekant skylt kan till och med vara ett sätt för människor att navigera sig fram på. Bättre reklam finns inte, än att vara så pass välkänd att man används för navigering.   

 

Välja sin logga

När man sätter upp skyltar så är det vanligt att man väljer att följa samma färger och grafiska uttryck som man använder sig av på sin logga. Det är ett sätt att följa sin företagsprofil och göra att man är lättare att känna igen för besökare och kunder. Idag finns det så pass bra teknik och material att det är lätt att återskapa alla typer av företagsloggor i skyltform. Även den typen av skyltar som lyser.

Vill man så kan man antingen välja en slags skylt där lamporna har olika färger, eller så väljer man en där lamporna har en neutral färg, men lyser genom ett material som i sig har de rätta färgerna.  

 

 

Milt eller tydligt

Om man vill använda sig av skyltar som har belysning så kan man välja hur tydliga man vill att skyltarna ska vara. Man kan välja mellan belysning som är mildare eller en belysning som är så pass stark och tydlig att det inte går att missa. Har man ett företag, som exempelvis en vägrestaurang, så kan man vilja ha något som verkligen syns ordentligt. Men det får ändå inte bli så pass starkt att trafikanter blir bländade eller känner ett obehag av de starkt belysta skyltarna. 

Fler nyheter

08 januari 2024

Vad är handel