Vad gör du på konferens i Värmdö?

26 april 2021 lily_hansen

Det är en viss laddning i att tala om otrohet och äktenskapsaffärer, men ämnet ska ändå beröras i den här texten. För om du tänker på det, var äger detta vänsterprassel egentligen rum om inte på konferenser? Är det så konstigt egentligen? Säg att hela ditt arbetslag ska iväg på konferens. Chefen har bokat ett helt hotell där ni ska spendera två dagar och en natt emellan.  

Samtidigt slutar arbetsdagen som vanligt klockan 17. Resten av kvällen är fri för dig och dina kollegor. Det finns en bar på hotellet. Plötsligt är du civil tillsammans med dina kollegor. Och den där arbetskamraten som du låtsasflirtats med under en viss tid är nu inte bara en arbetskollega. 

Ni är två privatpersoner, på ett hotell långt hemifrån och med alkohol i kroppen. Usch, det är ingen kul tanke vilken förstörande potential det finns i detta perspektiv på konferenser. Man blir illa till mods.

 

 

Inspiration och en förändring i vardagen

Men gör dig själv tjänsten och lämna detta scenario i tanken. Konferensens syfte är inte att få folk att begå äktenskapsbrott, och det är inte heller konferensens fel om så sker. Man kan inte sluta anordna konferenser av anledningen att folk inte kan hålla fingrarna i styr. Det vore en missriktad åtgärd som träffar helt fel i slutändan. Snacka om att i så fall ha missat hela syftet med varför man ens anordnar konferenser från början.

Konferenser ska vara till för inspiration och kollegialt utbyte. Ingen familj ska behöva bli orolig när en av föräldrarna åker på Konferens i Värmdö, bara för att ta ett exempel. Man ska kunna lita på att sin mamma, pappa eller partner har åkt på konferens av professionella skäl. Och vet du vad? I ärlighetens namn är det nog inte så himla vanligt med otrohetsskandaler på konferenser. Så du har egentligen ingenting att vara orolig över. 

Fler nyheter

08 januari 2024

Vad är handel