Polerskivor är lite av vetenskap

29 juni 2020 admin

editorial

Det är kanske inte varje dag du funderar på polerskivor eller vilken du ska välja. Om du väl börjar titta runt så upptäcker du snabbt att utbudet är enormt. Det är inte bara hur grova de är som skiljer dem åt. Det är många olika material, former och om de är till för att polera för hand eller med maskin. Så det kan vara lite av en vetenskap för den som är nybörjare. Är du osäker så är det allra bästa såklart att höra med ett proffs innan du shoppar loss.

 

Vad kännetecknar bra polerskivor?

Det beror på vilket material du ska arbeta på. Vissa underlag kräver mjukare polerskivor och de finns i alla tänkbara material. Från skumgummi till diamantskivor. Det som främst kännetecknar bra polerskivor är att de håller hög kvalitet så du inte behöver byta hela tiden under arbetets gång. Det kan vara lätt att välja de allra billigaste, men billigast är inte alltid det bästa. Men det betyder inte heller att de allra dyraste är de bästa. Läs gärna recensioner om vad tidigare användare har att säga om kvalitén. En viktig aspekt är att produkterna är noga kontrollerade och kvalitetssäkrade.

Behöver man alltid maskiner när man ska använda polerskivor?

Det bästa resultatet på större ytor får du genom att använda maskin. När det kommer till att polera större ytor är det också ett gediget jobb om du skulle välja att göra det för hand. Däremot kan det vara så att du behöver polera områden som är svåra att komma åt för hand. Eller mindre objekt som kokkärl eller rörkopplingar. När du ska välja polerskivor till maskiner ska du alltid kontrollera så skivorna fungerar tillsammans med just den maskinen som du har. Med sådana beslut kan alltid ett proffs hjälpa till så du inte står med polerskivor som du inte har någon nytta av.

Fler nyheter

08 januari 2024

Vad är handel