Polerskivor används inom industrin

19 augusti 2021 lily_hansen

Polerskivor behövs när man vill få en snygg yta på en tillverkad produkt. De används både vid fabrikstillverkning och på verkstäder. Har du exempelvis en fog där du har svetsat ihop metaller, kan du grada, fasa eller rugga upp ytan och polera för att få glans efteråt.

Polerskivorna är ofta gjorda av tyg, precis som när man polerar något i hemmet. Det är ingen vanlig trasa inom industrin, för polerskivor används flitigt och måste tåla att slitas ganska mycket. Därför har polerskivan flera lager tyg, som sitter runt ett nav. En axeltapp finns också, och man fäster skivan på en maskin som gör att polerskivan roterar.

 

Glänsande metall

Många produkter glänser när vi köper dem. Exempelvis kromade detaljer och andra prylar för inredning ger ett exklusivt intryck. Även kranar, duschmunstycken och andra badrumsinventarier brukar glänsa så att man nästan kan spegla sig i dem.

När man har satt fast polerskivan på maskinen tillför man därför speciellt polermedel, så att man får precis den yta man vill på sin produkt. Har du behov av sådana polerskivor och speciella ytbehandlingsprodukter, kan du enkelt hitta en bra leverantör på nätet. Kontakta ett företag som har stor vana vid produkter för industritillverkning och efterbearbetning.

 

 

Kunderna är kräsna

Kanske tänker du att din produkt borde vara lite slätare, lite blankare eller lite mer välputsad när du levererar den. Då ska du satsa på polerskivor och polermedel, för det gör underverk med produkternas finish. Kunderna är ofta ganska kräsna, och om en produkt ger ett hafsigt intryck är det svårare att få ut ett bra pris för den.

Kanske blir en dåligt bearbetad produkt inte ens såld, för ska man ha en kran, ett lådbeslag eller något annat blankt föremål, vill man inte att det ska finnas metallrester kvar på den. Det skulle sänka hela idén med kvalitet och elegans för kunderna.

Fler nyheter

27 september 2023

Vad är digitalisering

22 september 2023

IT-företag i Uppsala