Nya lagervagnar underlättar arbetet på lagret

21 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Nya lagervagnar underlättar arbetet på lagret

När vi har rört oss mot ett mer uppkopplat samhälle där stora delar av det vi handlar och köper online har just lagret hamnat lite mer i centrum. För även om du inte träffar någon person när du gör dina inköp så finns det alltid någon som plockar ihop dina varor från ett lager. Är det mindre lättare produkter så transporteras varorna ofta på en lager vagn.

Lagervagnar finns i flera olika utföranden, men alla har samma syfte: att underlätta arbetet på lagret. Lagervagnarna kan delas in i tre huvudgrupper: plockvagnar, transportvagnar och pallvagnar. De två första är avsedda för plockning och transport av gods, medan pallvagnarna är anpassade för att transportera pallar.

Plockvagnarna används vanligtvis för att transportera små produkter och varor, som inte passerar i andra typer av vagnar. De är mycket lätta och har separata fack som gör det möjligt att dela produkterna på ett korrekt sätt. Transportvagnarna används för att transportera större varor, som inte passerar in i plockvagnar. De är lite tyngre och har lite mer lastutrymme än plockvagnar.

ny lagervagn

Anpassade lagervagnar

Lagervagnarna är anpassade för att möta olika krav som ställs av den aktuella produkten eller industrin, och därför kommer de ofta i olika utföranden.

Pallvagnar är designade för att transportera pallar med produkter på dem. Det finns olika typer och modeller av pallvagnar, som alla har sina egna unika egenskaper. De kan ha utrustning för att hantera olika vikter och höjder, beroende på vilken produkt eller bransch det rör sig om.

När du arbetar i ett lager måste du veta vilken typ av vagn som är lämplig för uppgiften. Lagerpersonal måste vara medveten om sin omgivning och se till att de använder lämplig utrustning för varje enskilt arbete. Lagervagnar används också för andra ändamål, t.ex. för att flytta stora föremål som annars skulle vara svåra att transportera. Letar du ny lagervagn till din verksamhet, kolla in https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar.

Fler nyheter