En gasolflaska kan användas till många olika saker

17 mars 2022 cecilia_olsson

editorial

Gasol är en produkt som är användbar inom olika verksamheter och även i privata hem. Den kan till exempel användas för att värma upp utrymmen eller som bränsle till en grill. Gasol kan till exempel vara ett bättre alternativ än olja då den innehåller färre kolatomer per energienhet och bidrar därmed i mindre grad till växthuseffekten. De största skillnaderna och fördelarna är att det i praktiken inte bildas sot, partiklar eller svavelutsläpp av gasol och endast en bråkdel av sura kväveföreningar.

Som privatperson kan man ha stor nytta av gasol

Om man tar som exempel de olika områden man som privatperson kan ha nytta av gasol så handlar det både om inomhus- och utomhusbruk. Det är till exempel väldigt smidigt att använda sig av en gasoldriven grill för att tillaga mat utomhus. Med en gasolgrill går det snabbt och enkelt att justera värmen till skillnad från en klassisk kolgrill som är väldigt svår att reglera.

gasoltub, gasoltuber, gasolflaska

Gasol kan även användas för att ge värme under kyliga kvällar genom terrassvärmare. Den stora fördelen med att använda gasoldrivna terrassvärmare istället för eldrivna sådana är att man inte behöver bekymra sig om det finns ett eluttag i närheten. Inomhus så kan gasol användas till spisar och även för att skapa riktigt mysig stämning med en gasoldriven eldstad. Gasol kan dessutom vara en oumbärlig produkt utanför tomtgränsen, tack vare att den är väldigt användbar på campingsemestern och friluftsäventyret.

Hitta rätt gasolflaska baserat på vad den ska användas till

Hos Primagaz går det att hitta gasol i olika behållare för både företag och privatpersoner. Det är enkelt att fylla i vad gasolen ska användas till och direkt få fram vilka gasolflaskor som passar ändamålet. Företag kan dessutom bli kunder och få gasolen levererad till platsen där den ska användas. Primagaz levererar gasol till privata och kommersiella företag över hela Sverige.

Fler nyheter