Brandtätning ger dig mer tid

25 juni 2021 william_eriksson

Har du någonsin funderat på vad det är i en vägg? Om det bara är trä och isolering mot kyla, eller är där något annat också? Det beror på vilken vägg du öppnar. I de nya moderna husen kan du nästan alltid se någon form av brandtätning. En brandtätning finns där för att hjälpa till att stoppa branden, om det skulle hända. 

I äldre hus finns det ofta inte något skydd. Så bor du i ett äldre hus och inte vet bör du ta reda på det och göra något åt det. Man kan aldrig sätta ett pris på ett liv. Så att lägga pengarna på något sånt viktigt ska inte vara en tvekan. https://sewatek.se/ kan hjälpa er med brandtätning. 

 

Går ruskigt snabbt

Alla har nog vid något tillfälle sett eller hört om en eld. Man ser de skogsbränder som spridit sig, människor kämpar dygnet runt för att få släckt det. Elden slukar nästan allt i sin närhet, den tar inte hänsyn till om det är några liv omkring. 

Ett äldre trähus som inte har något brandskydd brinner upp läskigt fort. På bara några minuter är hela stället övertänt. Många överlever inte det. För att förhindra det måste man skydda sig. Utöver brandlarm, brandsläckare och brandfilt bör man ha något i väggarna, som brandtätning. 

 

Lär dina barn

Redan från att barnen är små bör man lära dem vad det innebär när brandlarmet går. Hur de ska agera om de hör det eller känner rökdoft. Det kan verkligen rädda liv att de vet om det. Vad som är viktigast vid en brand är att alla tar sig ut levande. 

Barnen tränas även i skolan och får där lära sig viktiga saker om hur det funkar vid brand. Träna på det även i hemmet. Det är även bra att ha SOS-numret uppskrivet.

Fler nyheter